Brusseau

/

Brussel Gevoelig voor water: de expo!

Van 15 november tot 15 december 2019 zal het Brusseau team het werk, dat gedurende de afgelopen 3 jaar gerealiseerd werd in het kader van de participatieve onderzoeksactie Co-Create, presenteren.

In La Vallée, Rue Adolphe Lavallée 39, 1080 Brussel

Openingsuren: van woensdag tot zaterdag, van 11 tot 18 uur.

 

Brussel gevoelig voor water buigt zich over één van de grote ecologische en sociale uitdagingen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: overstromingen en wateroverlast.

Wat zijn de oorzaken van wateroverlast? Op welke manier kan een actieve betrokkenheid van bewoners bijdragen aan een beter begrip en betere behandeling van deze problematiek? Welke rol kan de inrichting van de publieke en privé ruimte spelen in het beheer van regenwater? Hoe kan de plaats van water in de stad en die van burgers in het beheer van dat water herbekeken worden?

De gepresenteerde projecten in deze tentoonstelling tonen dat een nauwe samenwerking tussen onderzoekers en bewoners concrete, duurzame en innovatieve oplossingen kunnen aandragen inzake de problematiek van wateroverlast en overstromingen, die bovendien een verrijking kunnen bieden voor de actuele, dagelijkse institutionele praktijk.

Met deze tentoonstelling en een reeks gekoppelde evenementen, wensen de partners van Brusseau het pad openen naar een nieuwe cultuur inzake waterbeheer in Brussel, met een meer collectieve aanpak
en meer aandacht voor de gevoelige aanwezigheid van water in de stad.

 

Wees erbij op de vernissage op 14 november – vanaf 18u – of op één van de talrijke gerelateerde evenementen die georganiseerd zullen worden tijdens de tentoonstelling.

 

We hopen u talrijk te mogen verwelkomen!